2022. december 4., vasárnap
FONTOS

Ezekre figyeljünk oda az egynyári virágok ültetésénél

Ebben az évben közel negyvenezer egynyári virágot osztottak ki városszerte.

Az utolsó csomagok szombaton találtak gazdára, mostanra pedig az emberek nagy része elültette virágait. Vannak azonban olyan egynyári növények, melyeket májusban kell a szabad földbe helyeznünk. De pontosan hogyan kell a palántákat elültetni, és mit kell tennünk ahhoz, hogy növényeink szépen nőjenek és virágozzanak? Szűcs Gergely elárulta, fontos észben tartani, hogy a palánták kiültetés előtt ideális környezetben, az üvegházban növekedtek, ahol biztosították számukra a tápanyagdús talajt és a megfelelő mennyiségű vizet. Éppen ezért a kiültetést követően fokozottan oda kell figyelni arra, hogy új helyükön, a kertben is megkapják ezeket.

A laza talaj és a trágyázás mellett az egyik legfontosabb a terület gyommentesítése. Szűcs Gergely hozzátette, akkora ültetőgödröt ássunk a növény számára, amely kicsivel nagyobb csak az eredeti cserép méreténél. Ez azért lényeges, mert ha a területet, a földet túlságosan átmozgatjuk, akkor a víz útját megszakítjuk, így jóval több öntözésre lesz szükség.

Az ültetőgödörbe helyezve pedig már csupán annyi a feladatunk, hogy az ujjbegyünkkel óvatosan tömörítsük köré a korábban kiásott földet. Ezt követően ne felejtsük el jól beöntözni, és a folyamatos vízellátást biztosítani növényeink számára egy-két hétig, a gyökeresedés időszakában

Nézze meg ezt is:

Ajánlott a tél beállta előtt szakemberrel is átnézetni autónkat

  Többek között az ablaktörlő lapátok állapotát érdemes ellenőrizni a hideg, téli hónapokban. A tartós …