2024. április 23., kedd
FONTOS

Az egyetemek nyitva lehetnek, a GFF-en online folytatódik a munka

A felsőoktatási intézményeknek – a veszélyhelyzet kihirdetését követően – március 23-áig kellett megteremteniük a lehetőséget a távoktatásra.

Az érintett intézmények vezetői több helyen szünetet rendeltek el, illetve sok helyen a tavaszi szünetet is előrébb hozták. Ezt követően egyedülálló időszak kezdődött a többi egyetemhez, főiskolához hasonlóan a Gál Ferenc Főiskolán is. A korlátozások a napokban már enyhébbé váltak, a legutóbbi bejelentés pedig a felsőoktatást is érintette. Az egyetemek nyitva lehetnek, erről mindenhol a felsőoktatási intézmény vezetője jogosult dönteni. Gyulán viszont nem változott a helyzet, így az Egészség- és Szociális Tudományi Karon továbbra is online zajlik a munka.

Fontos hangsúlyozni, hogy a felsőoktatási intézmények kollégiumainak látogatása továbbra is tilos. A gyulai karon azonban az oktatásban sem történt változás, a diákok a főépületet sem látogathatják rektori utasításra. A vizsgaidőszak május 18-án kezdődött, tudásukról ezúttal online számolnak be a hallgatók.

A vizsgaidőszak alig pár napja kezdődött, így a hallgatók nehéz hetek előtt állnak, hiszen a vizsgákat idén kivételes körülmények között kell teljesíteniük.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …