2024. április 24., szerda
FONTOS

Azzal segítünk, ha békén hagyjuk a kis baglyokat

 

Az évnek abban az időszakában járunk, amikor azok a madárfiókák, melyek nem férnek el a fészkekben egyre-másra kiugrálnak. Többek között ebbe a csoportba tartoznak a baglyok. Az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett a Körös-Maros Nemzeti Park őrszolgálatához, hogy kis baglyokat találtak leesve a fákról.

A szakember hangsúlyozta, a baglyok azt szeretnék, hogyha békén hagynánk őket. Ott, ahol vannak, ott találja meg a szülő, oda hordják nekik az élelmet. Hogyha mégis segíteni szeretnénk rajtuk, akkor óvatosan fogjuk meg a kis baglyot és egy közeli bokorba, vagy egy fa alsó ágára helyezzük el, ha már tud kapaszkodni. Ezt követően a madár észleli, hogy távolabb mentünk, akkor a csőre, lábai, szárnyai segítségével ügyesen mászik és elbújik. A hangjukkal pedig odacsalják a szülőket, akik odaviszik nekik a megfelelő táplálékot.

Gyula erdei fülesbagoly állományának száma magas, melynek az az oka, hogy a város jól erdősült területtel bír. Akár a tízemeletes épületek balkonládáiba is beköltözhetnek ezek a madarak.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …