2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyulán már várják a vendégeket, akik egyelőre óvatosak

Hosszú idő telt el a kényszerű leállás óta, az enyhítéseknek köszönhetően azonban újraindulhat a turizmus. Gyulán hamarosan a nagy szállásadó helyek is újranyitnak, illetve több helyen ezt már meg is tették. A következő napokban gyulai kiállítóhelyek nyílnak meg, de a várfürdő is hamarosan újra fogadja a vendégeket. A Gyulai Tourinform iroda munkatársai május 29-étől várják az érdeklődőket, megújult programkínálattal – mondta Lábadi Eszter a Tourinform iroda marketingmenedzsere.

Az elmúlt időszakot mindenki megpróbálta úgy szervezni, hogy a kényszerű zárva tartás hasznosan teljen, így a legtöbb helyen most végezték el a felújítási munkálatokat. Az egyik gyulai apartmanban szintén felkészültek az újranyitásra, a foglalási kedv azonban nem ugrott meg az enyhítéseket követően. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az a néhány érdeklődő is, akik a napokban foglaltak szobát, inkább a nyár második felében választottak időpontot. Vagyis valószínűnek látszik, hogy júniusra még nem lepik el turisták a város utcáit.

A turisztikai szereplők kétségkívül új kihívás előtt állnak, hiszen rengeteg lehetőség nyílt meg az érdeklődők előtt. Nincsenek teltházas hotelek, szállodák és apartmanházak, így idén valószínűleg könnyebben lehet majd válogatni, és kevésbé okoz gondot a szállásfoglalás.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …