2021. április 22., csütörtök
FONTOS

Egy nappal hamarabb nyílik meg a gyulai vár

 

A Várszínház a pályázati támogatással beszerzett új színpadának és nézőterének erre a hétre időzített építési-bontási munkáit a tervezettnél hamarabb befejezte, ennek köszönhetően a gyulai vár szabadtéri részeit az előre hirdetett szombat helyett már a holnapi napon (pénteken) meg tudják nyitni a látogatók előtt.

Május 22-től tehát – a hagyományos hétfői múzeumi szünnapok kivételével – a megszokott nyitvatartással, naponta 10-18 óra között fogadják a látogatókat a várban.

A várban bejárható részek a várudvar, a torony és a gyilokjáró. A vár kényszerűen beszűkült szolgáltatásait óránkénti vártörténeti ismertetővel pótolják, amelyen a részvétel valamennyi látogató számára díjtalan. Ezeken a „vezetéseken” – miként a kiállítóhely többi részén is – különösen odafigyelnek a vendégek biztonságára, így a szociális távolságtartásra és a fertőtlenítésekre, illetve a kézfertőtlenítés lehetőségének biztosítására.

Nézze meg ezt is:

Járási egyeztetéseket kezdeményezett a megyei önkormányzat

  A Békés Megyei Önkormányzat megyejárást indított, egyeztetésre hívta a települések polgármestereit. Békés megye kilenc …