2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 05. 22.

Témák:

– Nyár elején már birtokba vehetik a közlekedők az M44-es gyorsforgalmi út békéscsabai végpontjában épülő turbó körforgalmat. A pénteki, helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott, megoldódik az úttól délre fekvő, mezőgazdasági területek öntözése, és Kondorost is elkerüli majd a környező településekről érkező forgalom.

– Precíziós kultivátorral művelik a földeket a Körös-Maros Biofarm területén. Biogazdálkodás során vegyszeres gyomirtást nem végeznek, így sokkal többször kell járniuk fizikai gyomirtásként sorközkezelő kultivátorral a kukoricaföldeken.

– Hétfőtől visszatér az élet a gyulai óvodákba. Az új szabályozásnak köszönhetően a szülők várhatóan nagyobbik része igényt tart arra, hogy gyermekeik újra látogassák az intézményeket.

– Valótlan tartalmú írást tett közzé két férfi egy közösségi portálon, a bíróság közveszéllyel fenyegetés miatt közérdekű munkára ítélte őket. A járvánnyal kapcsolatos pénteki összefoglaló következik.

– A napokban életbe lépett korlátozások enyhítésének köszönhetően a Gyulai Várfürdő is megrendezi nyári úszó- és szabadidős, napközis gyermektáborát. A heti turnusú programok során az úszás és az egyéb szórakozás mellett a városban is programokkal készülnek a gyerekeknek, többek között felülhetnek majd a városnéző kisvonatra, de a gyulai várat is meglátogatják.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 17.

Témák: – A technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel rendeztek konferenciát a Gál …