2020. szeptember 30., szerda
FONTOS

Nagy az érdeklődés a Gyulai Várfürdő nyári úszótábora iránt

A járványügyi korlátozásokat érintve az elmúlt napokban számos területen enyhítések léptek életbe, újraindulhat a turizmus, kinyitottak a kávézók és az éttermek, de ezek mellett a nyári táborok is megtarthatók idén. Ennek köszönhetően a Gyulai Várfürdő ezúttal is megrendezi nyári úszó- és szabadidős napközis gyermektáborát. A hír hallatán óriási érdeklődés mutatkozik a heti turnusú program iránt, sokan még a járványidőszak előtt jelentkeztek, de csütörtök óta – ahogy Bene Emese irodavezető fogalmazott – megállás nélkül csörgött a várfürdő telefonja.

A nyári táborok között a gyerekeknél mindig is népszerű volt a medencés kikapcsolódás, de a szabadidős programok mellett a várfürdőben úszni is tanulhatnak a fiatalok. A tábor kezdetekor külön csoportokra osztják a kezdő, úszni tudó és a haladó résztvevőket, majd ennek megfelelően foglalkoznak a gyerekekkel az oktatók.

A gyerekek körében szintén népszerűek szoktak lenni a nyári néptánc táborok, ezzel kapcsolatban azonban nem születtek jó hírek. A gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táborai az idén nem lesznek megtartva, ahogy számos rendezvény sem, amelyeken felléptek volna. Ennek ellenére a nyáron kiscsoportos foglalkozásokat azért szerveznek, ott az elmaradt táncanyagokat pótolhatják be a tanulók.

Horváth Péter hozzátette, a művészeti iskolába szeptembertől várják az új tanulókat, a beiratkozásra pedig már most lehetőség van. Jelentkezési lapokat az intézmény Facebook oldalán is lehet találni, de most már személyesen, az épületben is lehet jelentkezni.

Nézze meg ezt is:

Profi távcsöveket próbálhattak ki a jelenlévők a Gyulai Csillagászati Napokon

  Csillagászati napokat rendeztek Gyulán az elmúlt hétvégén. A programokat a Gyulai Almásy-kastélyban szervezték meg, …