2024. április 23., kedd
FONTOS

Precíziós kultivátorral művelik a földeket a Körös-Maros Biofarmnál

A Körös-Maros Biofarm Kft 106-os elnevezésű tábláján idén takarmánykukorica, silókukorica termesztés zajlik. Fontos időszakot él a mezőgazdaság, hiszen kikelt a kukorica, de ezzel egy időben kelnek a gyomok is.

A precíziós kultivátornál az a lényeg, hogy kinőjön a növény. Az elmúlt heteket jellemző aszályos időszakban kapott elegendő esőt ez a terület, így a növény ki tudott kelni. Az eszköz kamera segítségével látja a sort, így a sorközt úgy tudja művelni, hogy önállóan működteti a kapákat hátul a gerendelyen.

A Gyulaváriban található telephelyen május elején 26 milliméter esőt mértek, áprilisban pedig csak 6-ot. Innen közel másfél kilométerre már nem volt eső a Körös-Maros Biofarm területein. A tavaszi növényeket sikerült elültetni, de van olyan területük, ahol egy része kikelt a növényeknek, másik része csírában van, a harmadik része pedig mintha zsákban lenne a vetőmag, annyira nem kapott csapadékot. Az őszi vetések, a gabonák már a kalászhányásnál, virágzásnál tartanak. Egy nagyobb eső érkezése a szemkitelítődés és a magméret esetében javulást eredményezne, viszont a termésmennyiségen már nem segítene.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …