2024. április 19., péntek
FONTOS

Görgényi Ernő: 400 milliós hiánnyal kell megküzdenünk!

Megközelítik a 400 millió forintot a járvány miatt elvont és elmaradt bevételek, de az önkormányzatnál és intézményeinél megtartották a munkahelyeket, és mindenki kapott fizetést Gyulán. Görgényi Ernő polgármester három fontos célt tűzött ki a következő időszakra. A közszolgáltatások (1) illetve a járvány elleni védekezés feltételeinek (2) biztosítását, továbbá az önkormányzat eladósodásának elkerülését (3). A témáról a Facebookon tett közzé egy rövid összefoglalót.

“Mi, gyulaiak sikeresen védekeztünk a koronavírus járvány ellen. Ismét megtapasztalhattuk a gyulaiak összefogásának erejét. Azt most még nem tudjuk, hogy a járvánnyal kapcsolatban mit hoz a jövő. A pandémia gazdasági kártételeit azonban nagyrészt már látjuk. Ezért a képviselő-testület hatáskörében eljárva módosítom az önkormányzat költségvetését.
Nagyon nagy nehézségeket okoz városunknak a járvány miatt elvont és elmaradt bevételek hiánya, amely megközelíti a 400 millió forintot. Kezeltünk már válságot, most is meg fogjuk oldani a problémákat.
Eddig sikerült megőrizni az önkormányzati intézményeknél és az önkormányzati cégeknél a munkahelyeket és a dolgozók is megkapták időben a fizetésüket. Ez nem minden önkormányzatnál van így!
▶️ A gyulai önkormányzatnál azonban az elsődleges cél a továbbiakban is az, hogy megőrizzük a munkahelyeket és biztosítsuk a fizetést minden dolgozónak. A dolgozóink a bajban is számíthatnak ránk!
▶️ Ezzel egyenértékű cél az, hogy a szociális ellátások biztosítottak legyenek. A rászorulóknak minden körülmények között meg kell kapniuk a segítséget. Ebben a helyzetben is az emberek megélhetése a legfontosabb számomra.
További fő célkitűzések:
▶️ a közszolgáltatások ellátása biztosított legyen,
▶️ a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök költségeire legyen pénz,
▶️ működési hiányunk ne legyen, ne adósodjon el az önkormányzat.
Ennek érdekében sajnos le kell mondanunk sok beruházásról (út-, járda felújítások és építések, önkormányzati épületek felújítása) és rendezvényekről.
A pénteken véleményezésre megküldött rendelet-tervezetről várom a képviselői javaslatokat, álláspontokat, azok ismeretében írom alá az új költségvetést.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …