2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 05. 25.

Témák:

– Megközelítik a 400 millió forintot a járvány miatt elvont és elmaradt bevételek Gyulán, de az önkormányzatnál és intézményeinél megtartották a munkahelyeket, és mindenki kapott fizetést. Görgényi Ernő polgármester a város új költségvetése kapcsán adott ki közleményt.

– Hétfőn Gyula Város Egyesített Óvodájának mind a 8 tagintézménye várta a gyerekeket, hiszen újranyitottak az intézmények. A koronavírus-járvány miatt még mindig vannak óvintézkedések, igaz, ezek leginkább a szülőket érintik.

– Újabb osztályok költöznek vissza Békéscsabáról a gyulai tagkórházba. Hétfőre sem változott a koronavírus fertőzöttek száma Békés megyében.

– Egy 30 millió forint összértékű beruházásnak köszönhetően újul meg a Gyulai Várfürdő 50 méteres versenyuszodája. Jelenleg a medencetest fóliázása zajlik, mellyel az állagromlást kívánják megfékezni. Ezt további energetikai korszerűsítési munkálatok követik, valamint bővítik majd az uszodában található szaunát is.

– Mára már eltűntek a vadnövények a gabonatáblákról. Ezek a növények szinte teljesen visszaszorultak a vegyszerrel kevésbé terhelt területekre, útszegélyekre.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …