2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Több, mint 30 millió forintból újul meg az 50 méteres versenyuszoda

 

Jelenleg is zajlik a Gyulai Várfürdő 50 méteres versenyuszodájának felújítása. Ahogy az alábbi felvételeken is jól látszik, pillanatnyilag a medencetest fóliázásán dolgoznak, a közeljövőben pedig felkerülnek a pályákat jelző csíkok is. Erre azért is volt szükség, mert a legutóbbi 2004-es felújítás során kialakított csempézett felület megrepedt, több helyen szivárgott, a jelenlegi modern megoldásnak köszönhetően azonban ez a fajta állagromlás teljes mértékben kiküszöbölhető.

A medencetest felújítása az intézmény önerejéből, illetve a Magyar Úszószövetség 20 millió forintos támogatásának köszönhetően, több, mint 30 millió forint értékben valósulhat meg. Kun Miklós ügyvezető igazgató elárulta, úszás előtt és után is nagyon sokan használták a versenyuszoda területén található szaunát, így ennek bővítésére is sor kerül a közeljövőben.

Bár a jelenleg érvényben lévő szabályozások lehetővé tennék, a felújítás miatt azonban több, mint egy hónapot még várniuk kell az úszóknak, hogy igénybe vegyék az 50 méteres medencét.

 

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …