2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Az öntözőrendszerek kiépítését szorgalmazza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Stratégiai jelentőségűnek tartja az öntözés fejlesztését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a magyar kormány ennek érdekében már tavaly milliárdos nagyságrendű forrást különített el. Az elmúlt években végzett vízigény-felmérés alatt közel 400 ezer hektár öntözésére jelezték igényüket a gazdálkodók – ismertette Kulcsár László, a NAK megyei elnöke. A végrehajtási terv a 2020 és 2030 közötti időszakra szól, az öntözőrendszerek kiépítése pedig nagy mértékben segítené a hatékony vízgazdálkodást.

Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, óriási infrastrukturális fejlesztésen kell átesnie az ágazatban szereplő vállalkozásoknak. Egy, az ügyet elősegítő rendelkezés a napokban került a parlament elé, ez nem más, mint az osztatlan közös tulajdon megszüntetését célzó földforgalmi törvénymódosítás. Ennek eredményeképp gördülékenyebb ügyintézés várható.

Az előttünk álló tíz évben tehát országszerte, így Békés megyében is öntözőrendszerek épülhetnek ki a termőföldeken, ez pedig a vízgazdálkodás mellett a termelést is hatékonyabbá tenné.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …