2022. november 30., szerda
FONTOS

Gyula is ott van a legnépszerűbb pünkösdi úti célok között

Nyolc nap alatt megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére megtett foglalások száma a Szállás.hu adatai szerint. Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula a legvonzóbb úti cél – közölte az online szállásfoglaló portál csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, az idei pünkösd az első igazi hosszú hétvége, hiszen a húsvéti és a május elsejei pihenők alatt otthon maradtak az emberek. A korlátozásokat feloldó intézkedések óta, május 11. és 18. között viszont megduplázódott az oldalon leadott foglalások száma, és azóta is folyamatosan nő.

Szigetvári József, a Szállás.hu vezérigazgatója közölte: a pünkösdi hosszú hétvégére szóló foglalások kétharmada 50 ezer forint alatti kategóriát képvisel, az átlagos foglalási érték 49 ezer forint, ami mintegy 9 százalékos emelkedés a tavalyihoz képest.

A legtelítettebb nap május 30-a, szombat lesz. A többség átlagosan 2 éjszakára utazik.

A foglalások mintegy kétharmada ellátás nélküli, 16 százaléka félpanziós, és 1 százalék alatti azok aránya, akik teljes ellátást vagy all inclusive szolgáltatást kértek.

Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula is ott van a legvonzóbb úti célok között, de sokan utaznak Nyíregyházára, Hévízre, Hajdúszoboszlóra, Miskolctapolcára és Pécsre is.

Nézze meg ezt is:

Gyulán mutatja be új kötetét Balázs Anita

  A mai kor mindenkit érintő, nagy kérdéseit dolgozza fel elsősorban a nagycsoportos óvodás a …