2024. március 29., péntek
FONTOS

Televíziós játékot mutattak be a Jókai Színház online felületein

Csütörtök este vált online elérhetővé a Detektívjátszma című krimi a Békéscsabai Jókai Színház weboldalán.

Az előadás különlegessége, hogy tavaly októberben már bemutatták a színpadra adaptált művet, azonban a képernyőkön már nem ezt a verziót láthatta a közönség.

A megszokott díszlet, illetve a teátrum belső terei helyett, a televíziós játék sajátosságai miatt ugyanis egy valóságos lakásban játszottak a színészek. Seregi Zoltán igazgató, mindkét adaptáció rendezője elárulta, a másfél órás tévéjátékot egy hét alatt rögzítették, az utómunkálatok viszont hónapokat vettek igénybe. A Mesterdetektív című, 1972-es darabból számos film és színpadi adaptáció készült.

A történet a múltszázad Angliájában játszódik, ahol egy ismert krimiíró elhívja otthonába az olasz származású utazási ügynököt, aki egyben felesége szeretője is. A felszarvazott férj, Andrew egyáltalán nem bánja, hogy megszabadulhat nejétől. Éppen ezért megosztja tervét Miloval, melyből mindketten profitálhatnak. Milo azért, mert gazdag lesz, így megtarthatja luxushoz szokott szeretőjét, Andrew pedig a válás után szabadon látogathatja saját szerelmét.

Seregi Zoltán igazgató elárulta, a fordulatokkal teli cselekmény már az első bemutató alkalmával is nagy sikert aratott a közönség körében. Éppen ezért, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatát elnyerték, nem volt kérdés, hogy ebből a műből készítenek televíziós játékot.

Az online premierről, a televíziós játék létrejöttéről bővebben Értékőrző című műsorunkban is hallhatnak.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …