2024. március 28., csütörtök
FONTOS

100. születésnapján köszöntötték Almási Sándornét

Szombaton különleges alkalomra készültek Gyulaváriban, hiszen Almási Sándorné századik születésnapját ünnepelte. A kerek évforduló méltó megünneplését a járvány sem akadályozhatta meg. Margit nénit családja a Szép Alkony Idősek Otthona előtt, a biztonsági előírásokat betartva köszöntötte.

Almási Sándornét több, mint húsz családtagja, két lánya, unokái, dédunokái köszöntötték. Az összejövetelen a zene mellett verssel várták a kapuhoz érkező ünnepeltet.

Az egyik legnagyobb meglepetés egy négyméteres molinó volt. Szabóné Almási Mónika, az ünnepelt unokája elárulta, a plakát ötlete a szolnoki unokatestvérétől származik, de az egész család próbált az interneten keresztül tájékozódni, hogyan lehet a járványügyi szabályokat betartva együtt ünnepelni. A rokonok mellett Görgényi Ernő polgármester is meglepte Margit nénit.

Almási Sándorné 1920. május 30-án, Körösladányban született, ahol egészen 2005-ig, férje haláláig élt. Házastársa elvesztése, valamint az egyedüllét nagyon megviselte lelkileg, ezért 2008-ban a Szép Alkony Idősek Otthonába költözött, ahol máig megőrizte szellemi frissességét, rendszeresen keresztrejtvényt fejt, és olvas.

Ugyan az ünnepen személyesen nem tudtak részt venni a külföldön élő gyerekek, az internet segítségével virtuálisan ők is jelen voltak és közös énekkel köszöntötték Almási Sándornét.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …