2022. december 4., vasárnap
FONTOS

150 gyorshajtó, 3 ittas vezető Békéscsabán

 

 

Három ittas járművezető, és több mint 150 gyorshajtó. Ez a Békéscsabán, az elmúlt hosszú hétvége alatt végzett közlekedési ellenőrzések mérlege. A sebességtúllépés és az alkoholfogyasztás növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért a rendőrség kéri a közlekedőket, hogy tartsák be az előírásokat!

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az elmúlt hétvégén, 2020. május 31-e és 2020. június 1-je között is végzett közlekedésrendészeti ellenőrzéseket. A járvánnyal kapcsolatos korlátozások enyhítésével, megszűnésével egyre élénkül a forgalom, a balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a járművezetők és a gyalogosok betartsák a szabályokat. A háromnapos ellenőrzés mérlege azonban azt mutatja, hogy vannak az utakon olyanok, akik szabálytalanul, figyelmetlenül közlekednek és ezzel magukat, illetve utasaikat, közlekedőpartnereiket is veszélyeztetik.

A rendőrök Békéscsabán és környékén három nap alatt 154 gyorshajtóról készítettek felvételt. A 44-es számú főúton, ahol 90 km/h a megengedett sebesség, egy személygépkocsi-vezető 144-el, egy másik pedig 150-nel hajtott. Pünkösd hétfőn három ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök Békéscsabán. Először egy kerékpárúton közlekedő segédmotor-kerékpárosnál, majd egy autósnál, és végül egy elektromos kerékpárosnál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Az első két esetben a rendőrjárőrök elvették a járművezetők jogosítványát és büntetőfeljelentést tettek ellenük. Az utóbbi esetben pedig közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték az elektromos kerékpárral közlekedő férfit.

Az alkoholfogyasztás és a gyorshajtás növeli a balesetek bekövetkezésének a kockázatát. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy tartsanak be minden közlekedési szabályt és kellő elővigyázatossággal közlekedjenek. Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

Nézze meg ezt is:

Baleseteknél helyszíneltek és bűncselekmények miatt intézkedtek a rendőrök

Békés megyében 2022. november 25-én öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a …