2024. április 19., péntek
FONTOS

Az általános iskolákban is újraindult az élet

A napokban visszaállt a veszélyhelyzet előtti rend az iskolákban és az óvodákban, június 2-án a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolában is a hagyományos rend szerint várták a gyermekeket.

A megszokottól azonban egy kissé mégis eltért a keddi nap az iskolások számára, hiszen az intézményben csak napközis felügyelet zajlik. A gyermekekre kedd délelőtt szabad foglalkozás várt, természetesen a legtöbben a játékot választották. Aki persze úgy döntött, hogy tanulni vagy gyakorolni szeretne, akkor ezt megtehette, hosszú idő után pedig személyesen is segíthettek számukra a tanárok, ha kérdés merült fel.

A járványhelyzet következtében kialakult helyzet ellenére a tanév hossza nem változik, a digitális oktatás pedig június 15-éig érvényben marad. Szabó Anikó hozzátette, a gyermekek már nagyon várták, hogy visszatérjenek az iskolába, nem utolsó sorban a szülőkre is óriási feladat hárult a közelmúltban, de összességében mindenki gördülékenyen alkalmazkodott a körülményekhez.

Az iskolákban most fokozottan felhívják a gyermekek figyelmét a higiénés szabályok betartására, sokkal sűrűbben kell kezet mosniuk is. Erre a tanárok is odafigyelnek, emellett a kötelező védőtávolságot is igyekeznek betartatni velük.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …