2022. december 5., hétfő
FONTOS

Megnyitott a gyulai könyvtár

 

Kedden 11-kor már megérkeztek az első kölcsönzők a gyulai könyvtárba. A koronavírus-járvány miatt kényszer szabadságra kényszerült intézménybe az olvasók, kölcsönzők március 17-e óta először léphettek az épületbe.

A bibliotéka első látogatói részt vesznek az idei Nagy Olvasási Kihívásban. A jelentkezőknek huszonöt könyvet kell szeptember végéig elolvasniuk. Sokan éltek azzal a lehetőséggel, hogy telefonáltak, vagy e-mailben jegyeztettek elő könyveket, melyeket időpontokra beosztva helyezték el a tárolókban a könyvtár dolgozói.

Karanténba helyezik azokat a könyveket, melyeket visszavisznek a kölcsönzők. Dézsi János kiemelte, 5 napra minden dokumentumot félre tesznek, amely a katalógusban megjelenik majd egy külön pontban. Az olvasók jelenleg még nem látogathatják a könyvtár tereit, hanem csak kölcsönzést, visszavételt, alap szolgáltatásokat tudnak biztosítani az előtérben.

Dézsi János kiemelte, mindenkit arra kér, hogy mindenképpen időpontra készíttesse elő, amire szüksége van, legyen ez akár fénymásolás, vagy könyvkölcsönzés. Hozzátette, azon dolgoznak, hogy az érintettek minél rövidebb időn belül átvehessék a könyveket, és senkinek se kelljen sokat várni.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Meseköntösben a huszonegyedik század

Könyvajánló sorozatunk egy különleges darabbal bővült, Balázs Anita szeptemberben megjelent munkájáról, a szülők és gyermekek …