2024. április 26., péntek
FONTOS

Felújítják a Gyula-Szanazug kerékpárutat

Teljes egészében megújulhat a Gyula és Szanazug közötti kerékpárút – ezt jelentette be a szerda délelőtti, a Dobozi úton megtartott sajtótájékoztatón Görgényi Ernő. Gyula polgármestere elmondta, az út városhoz közelebb lévő, 800 méteres szakaszát saját erőből fejlesztik, erről már korábban megszületett a képviselő-testületi döntés.

A napokban pedig az is kiderült, hogy a város sikerrel pályázott, így összesen 257,5 millió forintot fordíthatnak egyrészt a kerékpárút teljes felújítására, másrészt pedig a duzzasztónál lévő ökoturisztikai központ korszerűsítésére. A fejlesztés eredményeként itt egy olyan létesítmény jön létre, ami alkalmas kerékpáros és vízi turizmus megállóhelyeként működni, kajakok, kenuk, csónakok bérelhetők benne, lesz zuhanyzási lehetőség és fűthető lesz az épület, tehát hűvösebb, téli időszakban is tud funkcionálni.

Keményen meg kellett küzdeni ezekért a forrásokért – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester, aki mint a megyei önkormányzata beszélt arról, hogy a gyulai projektek többsége végül zöld utat kapott, összességében pedig jelentős források érkeztek, érkeznek a fürdővárosba.

A sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester, egyben az érintett körzet képviselője felidézte, évek óta próbáltak megoldást találni a kerékpárút felújítására.

A felújítás két ütemben valósul meg. A Csikósér utca és az Aranyág dűlő közötti szakaszt saját forrásból korszerűsítik, itt már az ősszel átadhatják a munkaterületet. A munkálatokat a kivitelezőnek a szerződés hatálybalépésétől számított 180 napon belül kell elvégeznie. A hosszabb, külterületi rész felújítása várhatóan később kezdődik,

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …