2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Július 3-án kezdődik a Gyulai Várszínház 57. nyári évada

 

A legutóbbi szabadtéri rendezvényekre vonatkozó kormányrendelet értelmében a Gyulai Várszínház számára is lehetővé vált az idei nyári évad megtartása a biztonsági előírások figyelembevételével.

Elek Tibor, a teátrum igazgatója elárulta, a végleges időpontok egyeztetése jelenleg is zajlik, azonban az biztos, hogy július 3. és augusztus 29. között a vár- valamint a tószínpadon számtalan előadás látható lesz. Hozzátette, az eredeti tervek szerint a művelődési központ, illetve a kamaraterem is, technikai felszereltségüknek köszönhetően, több előadásnak is helyet adtak volna, az itt játszható darabok megrendezése azonban jelenleg kérdéses. Az viszont biztos, hogy az idei nyári évad egy ősbemutatóval veszi kezdetét.

Elek Tibor elárulta, több programnak is megszületett a pontos dátuma. Augusztus 1 és 7 között rendezik meg az Erdélyi Hetet, augusztus 16-tól 18-ig pedig Márai Sándor Napokat tartanak majd. Az évadzáró darab Shakespeare Hamletjének a Nagyváradi Szigligeti Színházzal közösen létrehozott ősbemutatója lesz.

Ezek mellett biztosan megrendezik a Népzenei és Világzenei Fesztivált, a Jazz Fesztivált is, de ahogy a korábbi években, úgy idén is változatos előadásokkal várják a közönséget.  Az idei nyári évadról bővebben pénteken, Értékőrző című műsorunkban is hallhatnak.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …