2022. december 3., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 06. 04

Témák:

– 2020. június 4-én száz éve annak, hogy az első világháború után megszületett a Magyarországot szétszakító trianoni döntés. A tragédiára emlékeztek a Nemzeti Összetartozás Napján a Csigakertben, a székelykapunál. Görgényi Ernő polgármester az eseményen hangsúlyozta, a magyar embernek 100 év elteltével is fáj Trianon. Kiemelte, Trianon nem a múlt, velünk él ma is. A teljes esemény pontosan a trianoni döntés után száz évvel, vagyis 16 óra 32 perctől elérhető a Gyula Tv youtube csatornáján és weboldalán is.

– Szeptemberben megtartják a Gyulai Pálinkafesztivált – közölték a szervezők, vagyis három napra ebben évben is a Kárpát-medence pálinka fővárosává válik Gyula.

– A pünkösdi hosszú hétvégén játékos vetélkedőn mérték össze ügyességüket a Kerecsényi László Íjász Egyesület tagjai. A feladatok között szerepelt többek között egy vas ágyúgolyó félkezes tartása, valamint egy felfüggesztett zsák bekötött szemmel való eltalálása.

– Meleg ételt, tisztítószereket és játékokat osztottak a hétvégén a Dénesmajorban élők számára. A Gyulakonyha ötven adag ebédet biztosított a Közösségi Ház elé látogatók és családjuk részére.

– Prostitúcióval kapcsolatos bűncselekményekre szakosodott, sarkadi bűnözői csoport tagjait vették őrizetbe a rendőrök.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2022. 11. 29.

Témák: – Az év második legjobb turisztikai attrakciójának választották a gyulai Almásy-kastélyt. A díjat a …