2024. április 25., csütörtök
FONTOS
Gyulai Pándy Kálmán Tagkórház

Tovább bővül a kórházi ellátások köre

A járványügyi helyzet javulásával megkezdődött az egészségügyi ellátórendszer fokozatos visszarendeződése.

A járványügyi helyzet enyhülése miatt, fenntartott kapacitások megtartása mellett, a Békés Megyei Központi Kórház mindkét tagkórházában, 2020. június 08-tól, tovább bővül az tervezett kórházi ellátások, beavatkozások köre. 

A fenti időponttól újabb lehetőségek nyílnak olyan beavatkozások, fekvőbeteg ellátás nyújtására, mellyel megelőzhető, illetve csökkenthető a maradandó egészségkárosodás. A továbbiakban lehetőség lesz az elhalasztott műtétek, vizsgálatok elvégzésére.

Minden esetben a betegek telefonos egyeztetést, orvosi konzultációt követően az aktuális állapotuknak megfelelően kerülnek járó-, vagy fekvőbetegként ellátásra az előzetesen egyeztetett időpontokban. (Pándy Kálmán Tagkórház elérhetősége: 06-66-526-526, Tüdőgyógyászat, Gyula, Sitka 1. elérhetősége: 06-66-526-000, Dr. Réthy Pál Tagkórház elérhetősége: 06-66-555-555)

Az előjegyzések és a műtéti várólisták aktualizálása jelenleg van folyamatban. Ennek értelmében a betegek a műtét, illetve az előzetesen szükséges kiegészítő vizsgálatok elvégzésével kapcsolatosan a megadott elérhetőségeken értesítést fognak kapni. Amennyiben állapotrosszabbodás lépett fel kérjük, keressék kezelőorvosukat, vagy a betegségüknek megfelelő szakrendelés szakorvosát.

A Pándy Kálmán Tagkórházban újra elérhető ellátások:

2020. június 08-tól a gyermekgyógyászati sürgősségi, illetve ügyeleti ellátás, valamint a gyermekosztály valamennyi részlege korlátozott ágyszámon (a PIC, a NIC és a fertőző részlegen kívül) a Pándy Kálmán Tagkórházban működik. A gyermekgyógyászati járóbeteg szakrendelések a jelenlegi rendszer szerint biztosítják az ellátást, 2020. július 01-től teljes kapacitással fognak működni.

A tüdőgyógyászati rehabilitációs ellátás 2020. június 08-tól ismételten a Tüdőkórház, Sitka 1. sz. alatti telephelyen fogadja a betegeket.

A járványügyi védekezés érdekében a továbbiakban is érvényben vannak azok a szabályok, amely szerint az intézménybe történő belépés csak a betegek számára kijelölt bejáratokon keresztül lehetséges. A bejáratoknál munkatársaink rövid járványügyi kérdőívet töltenek ki és testhőmérséklet mérést végeznek. Amennyiben láztalan, és előjegyzési időponttal rendelkezik a beteg, akkor az időpontot megelőző néhány percen belül mehet az adott szakrendelésre. Ha a beteg testhőmérséklete 38 °C-nál magasabb, akkor a sürgősségi betegellátó osztályokon működő ún. lázzónába irányítjuk.

A betegeknek a belépést követően kézfertőtlenítést kell végezni és kötelez az orr-szájmaszk használata. Kérjük Önöket, hogy továbbra is legyenek figyelemmel a személyek között megfelelő (1,5 méter) távolság tartására, valamint a kontaktusok csökkentésére.

A betegek és az egészségügyi dolgozók fertőzéstől való megvédése érdekében mind az általános higiénés, mind a járványügyi szabályok betartására kiemelten figyelünk.

A jelenlegi kedvező járványügyi helyzet alapján az egészségügy újraindítása, a Békés Megyei Központi Kórházban elérhető ellátások bővítése tovább fog folytatódni, melyről honlapunkon tájékoztatjuk Önöket.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …