2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Rendhagyó módon köszöntötték a pedagógusokat Gyulán

A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseknek köszönhetően különleges keretek között zajlott idén a Gyulai Tankerületi Központ intézményeiben dolgozó pedagógusok köszöntése hétfőn, a Vigadóban.

Magyarországon először 1952-ben, június első vasárnapján köszöntötték az ország legkiválóbb nevelőit, tanítóit, tanárait. Idén azonban eddig példátlan módon emlékeztek meg a város önkormányzata és a Gyulai Tankerületi Központ közös eseményén a pedagógusok minden nap elkötelezetten végzett munkájáról.

A rendezvényen közel negyven pedagógus részesült elismerésben, akik tankerületi dicséretet, aranydiplomát, polgármesteri dicséretet vehettek át kiemelkedő pedagógiai munkájuk elismeréseként.

A díjazottak között huszonhat gyulai pedagógus szerepel. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a pedagógusokról, az óvodában, iskolában töltött évekről mindannyiunknak vannak emlékei, azonban a most kialakult új, digitális tanrendről csak a mai fiataloknak és oktatóiknak vannak tapasztalatai. Hiszen a március 16-a óta folytatott tanrend eddig példátlan volt a hazai nevelésben.

Ehhez az új helyzethez kellett alkalmazkodnia mind az intézményeknek, mind a dolgozóknak.

A miniszteri elismerő okleveleket, illetve emlékérmeket egy későbbi időpontban kapják majd meg a díjazottak.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …