2022. december 5., hétfő
FONTOS

Lezárt ügy: állati maradványokat helyezett el a csabai határban

Levágott egy férfi egy szarvasmarhát, majd az állat hasznosíthatatlan részeit Békéscsaba külterületén lerakta. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vétség elkövetésével gyanúsít a Békéscsabai Rendőrkapitányság egy férfit.

A 23 éves fiatalember 2019 augusztusában egy gádorosi tenyésztőtől megvásárolt egy növendék bikát, majd levágta, és a hasznosíthatatlan részeit Békéscsabán, a Kereki dűlőbe vitte, ott lerakta. Az állatot a maradványok alapján a hatóság azonosította és eljutottak a tenyésztőhöz, aki elmondta, hogy a bikát eladta, nem ő vágta le. Azonban amikor az adásvétel történt, a vevő nem adta meg neki a tenyészetkódját.

Azt mondta, hogy fejből nem tudja a kódot, majd visszatelefonál, hogy megmondja. Ez nem történt meg, a gazda pedig nem kereste újra a vevőt, nem intézte el, hogy az ő tenyészetének a nyilvántartásából kikerüljön az eladott állat.

A rendőrök azonosították a vevőt, a férfi elismerte, hogy ő rakta le az állat maradványait arra a helyre, ahol megtalálták azokat.

A 23 éves békéscsabai fiatalember ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. június 8-án továbbította az ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Becsapósak lehetnek a gyors kölcsönökről szóló hirdetések

Gyors kölcsönökről szóló hirdetésekkel csaptak be az elmúlt hetekben több Békés megyei internetezőt. Volt, aki …