2024. április 20., szombat
FONTOS

Budai Gyula: Most láthattuk, hogy mennyire erősek a hazai élelmiszeripari cégek

Ezek a felvételek a Gyulahús Béke sugárúti telephelyén rendezett, szerdai üzemlátogatásán készültek, melyen Budai Gyula miniszteri biztos tett látogatást.

Az eseményen Görgényi Ernő polgármester és Daka Zsolt ügyvezető mutatta be a gyártást és a különböző termékek elkészítési folyamatait. A külső piacok fejlesztéséért és koordinálásáért felelős miniszteri biztos a közelmúltban több hazai céget is meglátogatott a ,,Vedd a hazait! Védd a hazait!” kezdeményezés keretében. Az üzemlátogatást megelőző sajtóbeszélgetésen szó esett az elmúlt, közel két és fél, három hónapról is, ebben az időszakban a koronavírus-járvány miatt számos hazai cég jelentős kihívás elé nézett. Budai Gyula elmondta, a kormányzat célja, hogy ezeket a magyar cégeket olyan helyzetbe hozzák, hogy egy-egy ilyen válsághelyzetet a lehető legjobban tudják átvészelni.

A ,,Vedd a hazait! Védd a hazait!” című kezdeményezésben résztvevő magyar cégek abban bíznak, hogy az akciónak köszönhetően még jobban fókuszba kerülhetnek a hazai termékek.

A Gyulahús Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a vásárlók jobban felfigyelnek a termékekre az akció által használt logónak köszönhetően. A kijárási korlátozás ideje alatt. ahogy sok más cég is, így a gyulai húsipari vállalat is súlyos bevételtől esett el, mostanra azonban már a jövőről szóló új tervek is körvonalazódnak. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a Gyulahús most akár új piaci lehetőségek elé is nézhet, de nem zárható az se ki, hogy üzemét is bővíteni tudja a jövőben.

A kijárási korlátozás idejében a gyulai húsipari cégnél egyetlen napra sem állt le a termelés, a vírushelyzet idején pedig voltak napok, amikor csúcsot döntött az egy napra eső forgalom. Ez a kiugró mérleg azonban egy-két napon át volt tapasztalható a pánikvásárlás következtében, az ezt követő hetekben már a Gyulahúsnál is súlyos bevétel kieséssel számolhatnak.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …