2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Idősek pénzére utaztak

Országszerte csapott be és fosztott ki időseket két nő. Két segítőjük is volt, a férfiak autóval vitték őket a bűncselekmények helyszíneire. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Országszerte több idős nőt fosztott ki két nő 2018 decembere és 2019 áprilisa között. A páros tagjai a lakásukon keresték fel a nyugdíjasokat. Voltak olyan esetek, amikor hiába kutattak, semmit sem találtak. Összességében azonban a bűncselekményekkel több mint 24 millió forintot és számos aranyékszert szereztek meg. Néhányszor azzal az indokkal csengettek be idősekhez, hogy csak egy papírt és egy tollat szeretnének kérni. Máskor ételszállítónak adták ki magukat, vagy azt hazudták, hogy papírt gyűjtenek rászoruló gyermekeknek és így jutottak be a házakba. A nők sehová nem mentek egyedül, mindig volt egy segítőjük. Két férfi felváltva csatlakozott hozzájuk, az ő feladatuk az volt, hogy autóval elvigyék a nőket a különböző helyszínekre. A gépkocsit, amivel jártak, az egyik férfi édesapja szerezte nekik.

Békéscsabán, 2019. január 22-én egy idős asszony ruhásszekrényéből vittek el több mint egymillió forintot. A történtek után a Békéscsabai Rendőrkapitányság kifosztás bűntett miatt rendelt el nyomozást. A rendőrkapitányság nyomozói széleskörű adatgyűjtés után azonosították és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály rendőreinek segítségével 2019. május 2-án, Budapesten elfogták a két nőt és két társukat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a négytagú csoport tagjait bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntettel gyanúsítja. Közülük ketten, az egyik nő és az egyik férfi letartóztatásban vannak. Szintén kifosztás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás az egyik férfi édesapja ellen is, aki a bűncselekmények elkövetéséhez az autót biztosította. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …