2024. április 24., szerda
FONTOS

Megkezdődött a párlatok érzékszervi bírálata

 

Kevesebb, mint 100 nap múlva, vagyis szeptember 17-e és 19-e között ismét a Kárpát-medence pálinka fővárosává válik három napra Gyula. A koronavírus-járvány miatt az áprilisi programot szeptemberre halasztották. Az idei, immár huszonegyedik Gyulai Pálinkafesztivál évről-évre több tízezer látogatót vonz a fürdővárosba.

Bora Imre hangsúlyozta a jelenlegi helyzet gazdasági nehézséget okoz a pálinkatársadalomnak, a kereskedelmi főzdéknek. Úgy tervezik, az előzetesen meghirdetett programokat kivétel nélkül megtartják szeptemberben, vagyis idén hazánk legnagyobb pálinka bemutatójával készülnek a szervezők a szakma és a pálinkakedvelők számára, ez lesz a Pálinka Show.

A fesztivál kísérőrendezvényeként meghirdették a Brillante – 2020 Bérfőzők és Magánfőzők Nemzetközi Párlat Versenyt, melyre hazai és külföldi bérfőzetők és magánfőzők párlatait várták a szervezők. Idén több, mint 800 minta érkezett, melynek érzékszervi bírálata június tizedike és tizenegyedike között zajlik.

A szeptemberi, immár 21. Gyulai Pálinkafesztiválon a szakmai programok mellett hazai előadók képviselői színesítik az eseményt. Fellép többek között Majka & Curtis, Szikora Róbert és az R-GO, a Hooligans, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Magna Cum Laude.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …