2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 06. 11.

Témák:

– Minőségi művészeti élményt kínál a Gyulai Várszínház idei, nyári évada – mondta el a csütörtöki sajtótájékoztatón Elek Tibor igazgató. Végleges programról a járványhelyzet miatt még aligha beszélhetünk, de jelen állás szerint 8 héten át, szabadtéren, nézők előtt rendezik meg az előadásokat.

– Június 12-én, pénteken nyit újra az Erkel Hotel. Mindezt fokozott járványügyi óvintézkedések előzik meg. A Hunguest Hotels saját COVID kódexet készített a biztonság elősegítése érdekében, ebből valamennyi munkatársuk vizsgát tett még az újranyitás előtt.

– Közel 3 millió forintból újult meg a Bajcsy-Zsilinszki és a Pfiffner Paulina utca kereszteződésében található „Nílus-híd”. A Krinolinkertet és Újvárit összekötő szakasz ezentúl akadálymentesen használható.

– A koronavírus járvány miatt bevezetett intézkedések nem tették lehetővé a szecesszió világnapjának tervezett megünneplését, Gyulán azonban így gondoskodtak arról, hogy eljusson e nap üzenete a szélesebb nyilvánosság számára.

– A szerdai, fürdővárosi eseményen arról is szó esett, hogy mely alföldi épület lett a legnépszerűbb egy internetes szavazáson.

– A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy kétegyházi férfi. Volt rá alkalom, hogy a 10 éves gyerekével adatta át a szert a vásárlóknak. A fiúnak azt mondta az anyagról, hogy kristálycukor.

– Hunyán, egy tanya udvarán hetven tő, a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendernövényt foglaltak le a rendőrök. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki a nyomozás eddigi adatai szerint a növényeket termesztette.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …