2024. március 29., péntek
FONTOS

Megemlékeztek Gyulán a szecesszió világnapjáról

 

Nagy terveket dédelgettek 2020-ra a gyulaiak a szecesszió világnapjával kapcsolatban. A nem mellesleg magyar kezdeményezésre létrejött világnap apropóján ugyanis több napos kulturális programot szerettek volna életre hívni a fürdővárosban, a terv azonban terv maradt, a világjárvány ugyanis, ahogy sok más program megrendezését, ezt is meghiúsította. Ennek ellenére hirdettek egy játékot, melyen az Alföld 20 ismert épületére lehetett szavazni. A legtöbben a gyulai egyes iskola épületére szavaztak.

A városban évek óta tudatos törekvésként fogalmazódik meg a hagyományok ápolása, nincs ez másként a régebbi, értékes épületekkel sem. Az eseményen részt vevő Kónya István alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyula egyik jellegzetes, szecessziós stílusjegyeket viselő épülete, a Komló szálló már megújult.

Bagyinszki Zoltán elmondta, idén esetleg ősszel lehetnek szecesszióval kapcsolatos programok, de jó eséllyel – ha a vírushelyzet engedi majd – csak jövőre szerveznek nagyobb volumenű eseményt.
 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …