2024. április 19., péntek
FONTOS

Határsértőket és embercsempészeket fogtak el a Békés megyei rendőrök

Kétegyháza külterületén, június 16-án 2 óra 30 perc körül két férfit tartóztattak fel a rendőrök. A külföldiek algériai állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök ezért előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre.

Ezzel szinte egy időben a rendőrök elfogtak két lengyel nőt és egy lengyel férfit, akik a gyanú szerint segítettek illegálisan átjutni tizenhárom szírnek Romániából Magyarországra. A rendőrök előállították az embercsempészeket és a határsértőket.

A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei  június 16-án 1 óra 30 perc körül a Mezőkovácsházát Battonyával összekötő úton ellenőriztek egy lengyel honosságú kisteherautót és annak vezetőjét, egy lengyel nőt. A jármű rakterében a határrendészek 13 férfit találtak. A határsértők, akik magukat szír állampolgárnak vallották, nem tudták hitelt érdemlően igazolni azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.  A gyanú szerint a nőnek két társa is volt, egy nő és egy férfi, akik szintén lengyel állampolgárok. Őket egy személygépkocsiban, Orosházán tartóztatták fel a rendőrjárőrök.

A kisteherautót vezető nőt és két társát embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállították a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol a 13 szír határsértőt is meghallgatják.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …