2024. április 20., szombat
FONTOS

Idén is megrendezik a legnépszerűbb gyulai gyermektáborokat

 

A nyári táborozási lehetőségek idén kiemelt jelentőséggel bírnak a családok életében, hiszen sokan vannak, akik kénytelenek voltak kivenni éves szabadnapjaik nagy részét a koronavírus-járvány miatt.

A gyulai önkormányzat saját honlapján több olyan programot is közzétett, melyek közül a gyerekek is válogathatnak.

A városban – ahogy arról már egy korábbi Híradóban is beszámoltunk – a Gyulai Várfürdő is megrendezi nyári úszótáborát, mely június 29-től heti turnusokban kezdődik el. Többek között ebben az évben kajak-kenu evezőtáboron is részt vehetnek a gyerekek, ahol sok más mellett a vízi közlekedés szabályait sajátíthatják el. A résztvevők a gyulai duzzasztónál szállhatnak majd vízre, ahol szakemberek, oktatók segítségével indulnak majd el a kisebb és nagyobb túrákra.

Idén nyáron sem marad el az egyik legnépszerűbb nyári tábor, a Hetedhét játékváros. A program témája az olimpia lesz, idén azonban egy kissé korlátozva lesz a “városlakók” mozgási lehetősége. A táborban ezúttal a 240 fő helyett, csak 220-an vehetnek részt.

A Gellény birtokon július 13-tól rendezi meg az öt hetes Át-járás tábort az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület. A gyulai egyesület fennállásának kezdete óta a különleges bánásmódú gyermekek segítését tűzte ki célul, az elmúlt években pedig ezt kiegészítette a szociálisan rászoruló gyermekek körével is, idén is őket várják a gyulai táborba.

A gyerekek a Gellény birtokra is heti turnusokban érkeznek, ahova idén is a 7 és 14 év közötti fiatalokat várják.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …