2024. március 29., péntek
FONTOS

Bódult és ittas autósok ügyének vizsgálatát fejezték be

Egy bódult és három ittas autós is volt azok között, akiket ellenőriztek a rendőrök Gyulán. A rendőrség mindegyik ügy vizsgálatát befejezte.

Az egyik büntetőeljárás egy gyulai férfi ellen indult. Ő 2020. január 11-én 19 óra 45 perc körül személygépkocsival közlekedett Gyulán, a Gyöngyösi utcában, ahol a rendőrjárőrök igazoltatták. Az ellenőrzéskor az autóban kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak, a gyorsteszt pedig kábítószer-fogyasztást jelzett nála.

Egy másik ügy gyanúsítottja egy sarkadi férfi, aki 2020. február 23-án 4 óra 15 perc körül Gyulán, a Madách utca és a Maróthy utca kereszteződésében letért az útról és nekiütközött egy kerítésnek. A balesetben senki nem sérült meg, de a jármű vezetőjénél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. Hasonló eset miatt intézkedtek a rendőrjárőrök néhány nappal később, 2020. február 26-án 14 óra körül, a 44-es számú főút és a Csabai úti körforgalomban, ahol egy személyautót vezető férfi lesodródott az útról és jelzőtáblának ütközött. Itt sem sérült meg senki, de a magyarbánhegyesi férfinál is alkoholfogyasztást jelzett a szonda. A negyedik járművezetőt pedig 2020. április 28-án 23 óra előtt néhány perccel állították meg a rendőrök Gyulán, a Török Ignác utcában. Az ő esetében is pozitív eredménnyel végződött a helyszíni szondáztatás.

A rendőrök mindegyik autóst orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. A rendőrségi eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő a Gyöngyösi utcában megállított jármű vezetője esetében azt állapította meg, hogy a férfi bódult állapotban vezetett, a többi autós ügyében pedig a szakértői vizsgálatok eredményei megerősítették az ittas járművezetést.

A rendőrkapitányság az első ügyben a jármű vezetőjével szemben bódult állapotban, míg a másik három esetben az autósok ellen ittas járművezetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozások vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és mindegyik ügy iratait 2020. június 15-én továbbította a Gyulai Járási Ügyészségnek.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …