2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Július 1-től életbe lép a kiterjesztett adatszolgáltatási kötelezettség

2020. július 1-től életbe lép a kiterjesztett adatszolgáltatási kötelezettség.

Ettől az időponttól a számlaadat-szolgáltatás minden belföldi adóalany számára kötelező, aki másik belföldi adóalany részére, az Áfa törvény szabályai szerint belföldön teljesített ügyletről állít ki számlát. Így például adatot kell szolgáltatni azokról a számlákról is, amelyek nem tartalmaznak áfát vagy az áfa összegének megállapításához szükséges százalékértéket.

A legújabb fejlesztése a NAV-nak az Online Számlázó programhoz kapcsolódó Online Számlázó mobilapplikáció. A mobilapplikáció elsősorban azoknak az adóalanyoknak jelent majd segítséget, akik jelenleg számlatömbből állítanak ki számlát vagy értékesítéseik, szolgáltatásaik nem helyhez kötöttek.
A mobilalkalmazás a webes Online Számlázó program mobil kliense. A mobilapplikáció használatba vételének előfeltétele, hogy a felhasználó előzetesen regisztráljon az Online Számla rendszerbe, illetve a rendszerbeli regisztrációt követően, a rendszerből átnavigáljon az Online Számlázó programba a webes felületen. A programhoz tartozó Általános Szerződési Feltételek elfogadása és az alapvető beállítások elvégzése után az okostelefonra letöltött applikáció a webes felületről indított összepárosítást követően használatba is vehető.

A NAV levélben tájékoztatja az áfaalanyokat az online számlaadat-szolgáltatás július 1-jétől hatályba lépő változásairól. Ezek a levelek az elektronikus tárhelyre érkeznek a következő napokban és fontos információkat tartalmaznak mind a számlázó programot használók, mind a kézi számlákat kibocsátók számlaadat-szolgáltatását érintő szabályok alapvető változásáról.

Nézze meg ezt is:

A járás legjobb vers- és prózamondói versenyeztek

  Huszonhárom felső tagozatos diák mérte össze tudását a kedd délutáni, a könyvtárban megrendezett járási …