2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napban kell megtartani a közgyűléseket

A közös képviselőknek eredetileg május 31-ig kellett volna megtartani az előző évi beszámoló és a tervező költségvetést tárgyaló kötelező közgyűlést.

A jelenlegi helyzetben azonban erre nem volt lehetőségük.

A közelmúltban létrehozott rendelet értelmében a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belül kell majd megtartani minden közgyűlést az előírt napirendi pontokkal.

A rendelet magában foglalja azt is, hogy a közös képviselők nem bocsáthatják írásbeli szavazásra az előző évi elszámolással, illetve a következő évi költségvetéssel kapcsolatos döntéseket.

Harmati Imre, a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesületének alapító tagja kifejtette, vannak olyan döntések, melyek során elkerülhetetlen az írásbeli véleményezés, szavazás.

Nem csak felújításról dönthetnek írásban a lakók, hanem akár arról is, ha a korszerűsítési munkálatok kifizetéséhez hitelre lenne szükségük.

Hitelfelvétel esetén ugyanis a kormányrendelet úgy teszi lehetővé, hogy a meghívóban, vagyis az írásbeli szavazás tájékoztatójában, rögzíteni kell a szabályokat. Például, hogy meddig kell visszaküldeni, milyen módon lehetséges ez, és kik fogják a szavazatokat értékelni, illetve mikor kapnak tájékoztatást a szavazás eredményéről.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy amennyiben a felújítási munkálatok megrendelése vagy ellenőrzése egyedül személyes jelenléttel lehetséges, akkor ez a tevékenység sem végezhető el.

Ilyen esetben az eljárás félbeszakad és csak a vészhelyzet megszűnését követő napon kezdődhet el.
 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …