2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A kezdő kertészek számára a legjobb választás a bogyósgyümölcs-termesztés

Ha nincs elég hely a kertben, vagy nem alkalmas a környezet a faültetésre, a kezdő kertészek számára könnyű és gyors sikereket tartogathat a bogyósgyümölcs-termesztés. Ezeknek a bokroknak nem csak a helyigényük kicsi, de gyorsan termőre is fordulnak. Mind közül az egyik legkülönlegesebb választás a feketeribizke lehet.

A bogyós gyümölcsök vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt nagyon gazdagok, illetve kiemelkedően magas az antioxidáns tartalmuk is. De sokoldalú a felhasználásuk, hiszen amellett, hogy frissen is fogyaszthatóak, fagyasztva, befőttként, szörpként, lekvárként, dzsemként vagy akár aszalva is megállják a helyüket. Azonban ezeknél a növényeknél is oda kell figyelni a kártevők és a betegségek elleni védelemre. Alapvetően melegigényes gyümölcsökről van szó, ezért szél és fagyvédett, napos helyre ültessük őket.

A feketeribizke metszéséről pedig annyit érdemes tudni, hogy a legtöbb gyümölcsöt az egyéves vesszőkön hozza. Tehát az idős részeket kell kivágni. Természetesen a feketeribizkén kívül ültethetünk pirosribizlit, egrest vagy köszmétét is.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …