2022. október 1., szombat
FONTOS

2020 km-es távot fut le Trianonra emlékezve Juhos Gábor

Szombat délután 3 órakor érkezett meg Gyulára Juhos Gábor maratonfutó, aki Trianon 100. évfordulójára emlékezve indult neki egy 2020 km-es távnak. A magyarság “futó prófétájának” is nevezett sportoló június 4-én, Sopronból indult el, hogy körbefussa az országot. Gyulára érkezve már több, mint 700 km-t tett meg, minden nap egy maratont lefutva. Olykor – ha a helyzet úgy adódik – többet is megtesz a következő állomás elérése érdekében, így volt, hogy egy nap 50 kilométerrel zárt.

Juhos Gábor a napokban a határ mentén haladt, szombat délután Elek felől érkezett Gyulára. A futó elmondta, több nagyobb kihívást is teljesített már, ezek mellett azonban most teszi meg a legnagyobb távot, összesen 50 maratont fog lefutni az általa kezdeményezett Trianon Maraton keretében.

Juhos Gábor eddig közel 200 maratont futott le, a legtöbbször a magyarság érdekében, hogy felhívja a figyelmet valamilyen sorsdöntő történelmi esemény fontosságára. A szombat esti pihenőt követően a maratonfutó Debrecen irányába indult tovább.

Nézze meg ezt is:

Első osztályos diákoknál szűrik a lisztérzékenységet

  2014 óta szűrik a lisztérzékenységet a tanulóknál Gyulán. Az ingyenes szűrést ebben az évben …