2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 06. 22.

Témák:

– Kezd visszatérni az élet Gyula népszerű, a turisták által látogatott kiállítóhelyeire. Csak szombaton a gyulai várba kicsivel több, mint 350, az Almásy-kastélyba pedig közel 170 látogató érkezett.

– 50 milliméter feletti csapadék hullott vasárnap Gyulaváriban, de Gyula más részein is jelentős mennyiséget mértek a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei. Térségünkben az elmúlt hetek esőzéseinek köszönhetően megjelent a belvíz, de a Körösökön nem alakult ki a készültségi szintet elérő vízállás.

– 2020 augusztusában kezdődnek el a kereskedelmi és iparkamara mestervizsgái, melyekre július 20-ig lehet jelentkezni. A mesterlevél néhány szakmában már kötelező, és sok helyen presztízskérdés az, hogy valaki rendelkezzen ezzel a bizonyítvánnyal. Tavaly összesen 127-en tettek le vizsgát, ez a szám idén várhatóan némileg kevesebb lesz.

– 2020 km-es távot fut le Trianon 100. évfordulójára emlékezve Juhos Gábor. A maratonfutó június 4-én Sopronból indult el, hogy néhány hét alatt összesen 50 maratont teljesítsen.

– Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt kezdeményezte annak a 22 éves férfinak a letartóztatását a Békéscsabai Járási Ügyészség, aki június 18-án kirabolta az egyik békéscsabai dohányboltot. A gyulai férfi akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …