2024. április 20., szombat
FONTOS

Július 20-áig lehet jelentkezni a kamara mestervizsgáira

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara augusztusi kezdéssel szervezi meg idén a mestervizsgákat.

Az alábbi felvételeken még a 2019 novemberi átadó pillanatai láthatóak, amikor összesen 127-en vehették át Békéscsabán mesterlevelüket.

A szakmák diplomájaként is becézett vizsgabizonyítvány sokaknak kötelező, hiszen Magyarországon vannak olyan szakmák, ahol vállalkozás indításánál ez kritérium. Emellett természetesen sok helyen presztízskérdés, hiszen, aki mesterlevéllel rendelkezik, az magasabb szinten végzi szakmáját.

Békés megyében évről-évre több a saját költségvetésből mesterlevelet szerző szakemberek száma. Ennek oka, hogy a kamara mesterlevele ma már egyfajta minőségbizosításként funkcionál a munkaerőpiacon – tette hozzá a megyei kamara szakképzési osztályvezetője.
Előfordulhatnak olyan szakmák, ahol igen kevesen jelentkeznek mestervizsgára, ez esetben emiatt szerveznek mesterképzést. Éppen ezért kérik arra az érintetteket, hogy ugyan úgy adják be jelentkezésüket, hiszen amint összegyűlik a minimum csoportszám, akkor eljön a lehetőség, hogy ők is megszerezzék mesterlevelüket.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …