2024. április 19., péntek
FONTOS

Elismerést kaphatnak a szociális szférában dolgozók

A bevásárlást és a postai ügyintézést kérték az idősek a kistérségi szociális intézmény munkatársaitól – ezek a felvételek még március utolsó napjaiban készültek, amikor a koronavírus járvány miatt a korábbiakhoz képest mindenkinek sokkal zártabb, elszigeteltebb életet kellett élnie. Mindez különösen igaz volt a legveszélyeztetettebb csoportra, az idősekre. Közülük jópáran voltak, akik egyedülállóként jobban rászorultak a segítségre, mint korábban. Az ő ellátásukban a kistérségi intézmény munkatársai segítettek.

A szociális ágazat dolgozói is a járvány elleni védekezés hősei voltak – ezt már Görgényi Ernő gyulai polgármester írta a Facebookon, ahol arról is beszámolt, hogy “Gyula Városért” kitüntetésre javasolja a kistérségi szociális intézmény gyulai telephelyein dolgozó munkatársait. Ők a járvány idején is fáradhatatlanul dolgoztak a gyulai idős és rászoruló polgárokért, ezzel sokat tettek azért, hogy megnyerjük a vírus elleni küzdelem első menetét.

A polgármester elmondta, nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a kistérségi intézmény munkatársairól, akik nagy szívvel vettek részt a rendkívüli időszak sok kihívással járó munkájában.
A képviselő-testület a csütörtöki ülésén dönt a kitüntetésről.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …