2022. december 4., vasárnap
FONTOS

Első alkalommal táboroztak a rendészeti középiskolások

 

Pénteken tartottak nyílt napot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Át-Járás Táborában. Ahogy az eddigi években, úgy idén is nyolc héten át tartanak majd a foglalkozások a Gellény Birtokon. A hagyományokat megszakítva az első három hétben nem a megye hátrányos helyzetű gyermekei, hanem a rendészeti középiskolások vehetnek részt a változatos programokon.

A tábor célja az iskolai oktatásra épülő gyakorlati ismeretek elsajátítása mellett a pályaorientáció volt. Hiszen a rendőrség mellett többek között a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a büntetés-végrehajtás is tartott foglalkozásokat. A középiskolások így már most betekintést nyerhettek e szervezetek munkájába.

Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elárulta, a három hét során a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei és az ifjúságvédelemmel foglalkozó pedagógusok ismertették meg a fiatalokat az alapvető szabályokkal.

Pénteken ért véget a tábor első hete, melyen ötvenen vettek részt. A következő két hétben további száz iskolás ismerkedhet meg a rendészet rejtelmeivel. Ezt követően kezdődhet el az öthetes tábor, mely közel négyszáz hátrányos helyzetű gyermek számára nyújt fejlesztő- és élmény foglalkozásokat.

 

Nézze meg ezt is:

Ajánlott a tél beállta előtt szakemberrel is átnézetni autónkat

  Többek között az ablaktörlő lapátok állapotát érdemes ellenőrizni a hideg, téli hónapokban. A tartós …