2024. április 20., szombat
FONTOS

Tádzsik határsértők, ukrán embercsempészek

Dombegyházon, egy kisbusz közelében ellenőriztek a rendőrök két ukrán férfit, akik a gyanú szerint tádzsik határsértőket akartak átvinni Magyarországon.

A rendőrök két határsértőt tartóztattak fel június 26-án 16 óra 30 perc körül, egy dombegyházi bolt előtt parkoló cseh honosságú kisbusz közelében. A járművet vezető ukrán férfit és szintén ukrán társát pedig embercsempészés bűntett gyanúja miatt állították elő a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.

Szombat kora reggel a lakossági bejelentés alapján tartóztattak fel a rendőrök két férfit Kisdombegyházon. A külföldiek tádzsik állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.
A határsértőket a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatták, majd átadták a román hatóság képviselőinek. A két ukrán férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

 

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …