2024. április 24., szerda
FONTOS

A járvány alatt otthoni, egyéni edzéseket végeztek a játékosok

Lestyán Lionel otthoni kiegészítô edzése

Nehezen viselték, de kitartottak

Rendkívüli, soha nem látott helyzetbe hozta a világjárvány a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás együtteseit. Az utolsó bajnoki fordulókat március közepén játszották, a fiatal játékosok online edzői utasítások alapján egyénileg készültek.

Bőven nyílt tér az edzői kreativitásnak az elmúlt hetekben, a szakemberek ugyanis az idő múlásával egyre nehezebb helyzetbe kerültek, hiszen nem volt könnyű az otthoni tanulás mellett az edzéseket is a lakásban, jobb esetben a kertben végző játékosokat arra rávenni, hogy vegyék a munkát ugyanolyan komolyan, mintha közös tréningeket tartanának. A helyzetet azért alapvetően jól levezényelte a szakmai stáb.
A gyulai U 14 edzője, Kiss János például egy a videó konferenciák megtartására alkalmas, interneten alkalmazható programot hívott segítségül. A képernyőn mindenki látta a másikat, így ha személyesen nem is találkoztak a gyerekek, a minden nap 16 órakor kezdődő tréningeken mégis egyszerre volt jelen mindenki.

Vantara Zoltán előbb a labdarúgás múltjának nagy alakjait, a szabályokat és a jelent feldolgozó totósorokat állított össze a gyerekeknek. Amikor ez a sorozat lezárult, az U 12-es együttes tagjai meccselemzésbe fogtak. Előbb a saját teljesítményüket kellett értékelniük a látottak alapján maguk készítette statisztikából, majd a magyar labdarúgás egyik nagy sikerét, az 1985-ös bécsi 3-0-ás diadalt dolgozták fel: mindenki a saját posztján szereplő válogatott labdarúgó teljesítményét értékelte.

Az U 10-es gárda vezetője, Kovács Henrik dekázó versenyt hirdetett, de maguk a gyerekek is találékonynak bizonyultak. Többen az előírt edzésmunkán felül is végeztek feladatokat.

Az U 19-es Lestyán Lionel a tréningeket fekvőtámaszból, hasizom és plank gyakorlatokból álló erősítő gyakorlatsorral egészítette ki.
– Hiányoznak a társak, de mindenki megérti, hogy most ebben a helyzetben kell helytállni. A motiváció szempontjából sokat jelent, hogy rendszeresen tartjuk a kapcsolatot a csapattársakkal, és tudom, mindenki a legjobb formáját akarja hozni – mondta a játékos.

Az akadémia vezetésének döntése alapján júniusban megkezdődtek a közös edzések. A tervek szerint Szegeden július 13-án, Gyulán pedig július 20-án kezdődik a felkészülés az új idényre.

 

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …