2024. április 26., péntek
FONTOS

Ígéretes búzatermésre számítanak a Gyulai Agrár Zrt.-nél

A betakarítás még néhány napot várat magára, de a lényeg, hogy ígéretes búzatermés várható.

Az alábbi terület a korábbi csapadékmentes időjárás miatt öntözve volt, ezt követően pedig alig másfél-két hét alatt több, mint 100 mm csapadék esett. Emiatt késik az aratás a Gyulai Agrár Zrt.-nél, de ez valószínűleg más békési földekre is igaz. A búzát ugyan nem szokás nagyon öntözni, az idei állapotok ugyanakkor indokolttá tették, hogy üzemeljenek az öntözőrendszerek – fogalmazott Kónya Sándor cégvezető.

Az Agrár Zrt-nél mindeközben a lucerna szenázs készítése zajlik, egy általánosnak nem mondható technológiával. A táblán előfonyasztott és lebálázott lucernát péntek délelőtt szállították be a telepre, ahol egy csomagológép fóliába csomagolja és levegőtlen körülmények között érlelődik tovább, majd később takarmányozásra kerül.

A különböző mezőgazdasági kultúrák számára ez az év is igen körülményesen telt, hiszen sokáig hűvös és csapadékmentes időszakokat kellett átvészelniük. Számottevő eső egészen június közepéig nem volt, de a napokban lehullott mennyiség – a korai vetésű búzaféléket kivéve – igen jót tett a késői vetésű növényeknek.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …