2022. december 5., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 06. 30.

Témák:

– Négy helyi szúnyoggyérítést rendelt meg idén a város amellett, hogy térségünkben az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság is végeztet ilyen munkát. Légi úton idén már lehet védekezni, viszont a kétféle földi módszer is sokat javíthat a helyzeten.

– Ígéretes búzatermésre számítanak a Gyulai Agrár Zrt.-nél, ahol hamarosan az aratás is elkezdődhet. Teendő azonban a betakarítás előtt is akad a gyulai cégnél, a napokban a lucerna szenázs készítése

– A turisztikai főszezonra idén is hosszabb nyitvatartással készülnek a gyulai kiállítóhelyek. A város két legjelentősebb turisztikai attrakciója, az Almásy-kastély és a vár minden nap már 9 órától fogadja a vendégeket, akik így már a fürdőzés előtt látogatást tehetnek a történelmi épületekben.

– Az ország számos településén „Szedd magad” akció keretében mindenki összegyűjtheti saját levendulavirágát. Szűcs Gergely kertész elárulta, mi a teendő akkor, ha otthonunkban is elültetjük ezt a növényt, mikor és hogyan érdemes metszeni, hogy a következő években egy egészséges bokorrá cseperedjen.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2022. 11. 30.

Témák: – Közel háromszáz facsemetét és több ezer cserjét ültetnek el ezekben a hetekben Gyulán. …