2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyertyafényben fedezhetik fel a látogatók az Almásy-kastélyt

A több héten át tartó veszélyhelyzet idején folyó munkát is értékelte az Erkel Ferenc Kulturális Központ ügyvezetője, Fekete Dombi Ildikó 3Téma című műsorunkban.

A kényszerű zárva tartás ideje alatt – az ágazat sok más szereplőjéhez hasonlóan – a kulturális központ bevétele is lenullázódott. Ez az időszak azonban olyan teendőkre adott lehetőséget, mint például a gyulai vár kiállítótereinek tisztítási meszelése, melyre legutóbb 2005-ben került sor. A munka tehát ez idő alatt sem állt meg, minden dolgozóra komoly feladat hárult.

A nyári szezonban különleges programkínálattal készülnek az Almásy-kastélyban. Pénteken és szombaton a garantált programok között este fél nyolctól ,,A kastély gyertyafényben” címmel fedezhetik fel az épületet az érdeklődők.

A rendhagyó tárlatvezetés alatt számtalan témát érintenek a múzeum dolgozói, ez idő alatt pedig egy frissítőt is elfogyaszthatnak a látogatók. Ezen kívül gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak, sütemény mellett gyulai kolbászt kínálnak majd, valamint házi sajt is lesz. Emellé az igazi ínyencek egy pohár bort vagy egy gyulai pálinkát is megkóstolhatnak. Az egyben kulturális és gasztronómiai csemegének mondható programra az adott napokon 15:00 óráig lehet regisztrálni.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …