2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Három egészségügyi dolgozónak adták át a Libor János díjat

Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként ismernek. A megyei kórház ünnepségét követően a gyulai önkormányzat szintén ehhez a naphoz kapcsolódóan köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a városháza dísztermében, ezúttal azonban szűk körben.

Kedd délután három gyulai egészségügyi dolgozót tüntettek ki a városháza dísztermében. Libor János díjat vehetett át Olasz Mária. A háziorvos bevallása szerint 12 éves korában

kapott „meghívást”, ekkor érezte először, hogy gyógyítania kell.

Libor János díjban részesült Fehér László háziorvos, aki egyben az Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumi tagja. Alapítványi munkája során számos prevenciós rendezvényt szervezett meg a városban sikeresen.

Szabó Melinda Anna körzeti ápoló szintén Libor János díjat vehetett át kedden a városházán. Hivatástudatának erősségét bizonyítja, hogy a város összes praxisának ápolója közül egyedüliként vesz részt a Központi Háziorvosi Ügyelet munkájában.

Az ünnepségen a veszélyhelyzet idejére is visszatekintettek a jelenlévők, felhívva a figyelmet gyulai alapelltás dolgozóinak áldozatos munkájára.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …