2023. február 1., szerda
FONTOS

Festmények és gravírozott üvegtárgyak a Gyulavári Kastélyban

 

“A Körforgás” című kiállítással találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a Gyulavári Kastélyba. A két hetes tárlat két gyulai alkotó munkáját mutatja be. Török Erzsébet tagja a József Dezső Alkotókörnek, Gyulaváriba pedig 27 képpel érkezett. Nyugdíjas évei színesítése érdekében ragadott ecsetet, és kezdett festeni. Saját és mások fényképei alapján készíti alkotásait. Kedvenc festményei az édesapját ábrázoló időskori, valamint fiatalkori képe.

Szabó József az 1970-es években kezdte látogatni Székelyhidi Attila és Koszta Rozália szakköreit, 2008-ban pedig csatlakozott a József Dezső Alkotókörhöz. 2019-ben a postagalériában már láthatóak voltak alkotásai, valamint a Pándy Galériában is találkozhattunk festményeivel.

A festmények mellett az orosházi Horváthné Kriczki Zita “Gravírozott Üvegtárgyak” kiállítása tekinthető meg. Az egy hónapig tartó tárlat összesen közel 70 portékát foglal magába. Az alkotó a Gyulaváriban található kiállításra tányérokat, poharakat, üvegeket hozott magával.

“A Körforgás” című festmény kiállítás július 15-ig, a “Gravírozott Üvegtárgyak” tárlat pedig július 30-ig tekinthető meg a Gyulavári Kastélyban.

 

Nézze meg ezt is:

Több, mint 200 diák írta meg a felvételit az Erkelben

  Már több éves hagyomány, hogy helyszínt biztosít a központi írásbeli vizsgák számára az Erkel …