2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 07. 02

Témák:

– Gyula sikeres diákjait és felkészítő pedagógusaikat köszöntötték szerda délután, a városháza dísztermében. Az eseményen a hagyományokhoz híven átadták a Gyulai Primissima díjat, melyet idén az Erkel Ferenc Gimnázium végzős tanulója, Bittó Eszter vehetett át.

– A napokban befejeződött a szanazugi árvízvédelmi központ felújítása. Az anyagi forrásokat egy határon átnyúló pályázat révén finanszírozták. A projekt másik elemeként megújul a tulcai zsilip, mely jelentős szerepet játszik Nagyszalonta és Sarkad vízigényének biztosításában.

– 1566-ban július másodikán kezdődött meg a gyulai vár török ostroma. Csütörtökön ennek emlékére óránként adtak le lövéseket.

– Péntek este nyitják meg a Gyulai Várszínház 57. nyári évadát. Az eseményen többek között átadják a 2019-es évad nívódíjait, majd Acsai Roland Farkasok című drámájának ősbemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők.

– Két autós is több, mint 150-nel közlekedett a 44-es főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán. A rendőrség ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a gyorshajtás Békés megyében is évek óta a vezető baleseti okok között van.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …