2020. október 19., hétfő
FONTOS

Pénteken kezdődik a Gyulai Várszínház 57. nyári évada

Pénteken veszi kezdetét a Gyulai Várszínház 57. nyári évada. Ahogy a korábbi években, úgy idén is ünnepélyes keretek között nyitják meg az összművészeti fesztivált. Az eseményen átadják a 2019-es évad nívódíjait, árulta el Elek Tibor, a teátrum igazgatója.

A Gyulai Várszínház Társadalmi és Művészeti Tanácsadó Testülete tavaly augusztusban, az évad végeztével tett javaslatokat azokra a személyekre, akik valamilyen formában kiemelkedőt alkottak. Így a díjazott három személy ifj. Vidnyánszky Attila, aki a Vízkereszt, de amúgy mindegy című Shakespeare előadást rendezte meg. Barta Ágnes és Bartha Boróka színészi játékának köszönheti az elismerést. Barta Ágnest a Sztalker csoport több előadásában is láthatta a közönség, Bartha Boróka pedig a Karády zárkájában formálta meg a címszereplő Karády Katalint.

A megnyitót követően Acsai Roland Farkasok című előadásának ősbemutatójával veszi kezdetét az évad. Elek Tibor elárulta, a darab számos aktuális kérdést vet fel, fő témája az újrakezdés, újraindulás és a létbizonytalanság.

Az előadásra vészesen fogynak a jegyek, aki azonban nem szeretne lemaradni az ősbemutatóról, online is megválthatja jegyét.

Nézze meg ezt is:

Hétfői mérleg: 44 új beteg Békés megyében

Szombaton 620, vasárnap 644, hétfőn pedig 688 koronavírus fertőzöttet tartottak nyilván Békés megyében. Hétfőn már …