2020. augusztus 3., hétfő
FONTOS

Milyen ételt készítettek az avarok a sütőharanggal Gyula határában?

Körülbelül 1300 éven át pihent a földben Gyula Jánoszugnál, a mai vasúti felüljáró alatt az a sütőharang, mely a Kárpát-medencét az időtájt uraló avar kultúra egyik ma is látható maradványa.

A területet feltáró Liska András régész, az Erkel Ferenc Múzeum szakmai vezetője nemcsak az eszköz használatáról beszélt, hanem szót ejtett az avarokkal kapcsolatos, az elmúlt két évtizedben jelentősen megváltozott ismereteinkről is, illetve bónuszként azt is elmondta, milyen ételt lehetett készíteni a képen látható eszköz segítségével, vagyis a videó végén egy eredeti, hamisítatlan avar kori recept következik!

Nézze meg ezt is:

Milyen volt egy mosógép a Monarchia idején?

Különleges gyártmánynak számított az a Magyar Mosó és Fertőtlenítő Gépgyár Részvénytársaság által készített szerkezet, melyet …